De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Acacia vezels in een goed dieet

  • Door: Chris
  • Datum: september 27, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Acacia vezels worden gewonnen uit het sap van de Senegal-boom (of Acaciaboom), die groeit in onder meer Afrika en India. Acacia vezels zijn voor vele van ons nog vrij onbekend maar in veel landen wordt Acacia vezel al eeuwen lang gebruikt voor vele gezondheidsdoeleinden. De oude Egyptenaren gebruikte het zelfs al als bindmiddel. Als natuurlijke bron van vezels wordt Acacia ook vaak gebruikt als voedselingrediënt om het vezelgehalte van voedingsmiddelen te verhogen.

Hoe gebruik je Acacia vezels?

Als je acacia vezels of Acacia vezel poeder aan bijvoorbeeld water toevoegt zal het meteen opvallen dat  er een geleiachtige structuur ontstaat. Dit komt door het hoge gehalte aan oplosbare vezels. Dit is in tegenstelling tot sommige andere vezelrijke ingrediënten die al snel een korrelige structuur veroorzaken. Dit maakt het dat acacia vezels eenvoudig in verschillende voedingsproducten verwerkt kunnen worden.

Een van de meest eenvoudige toepassingen om deze vezels aan je voedingspatroon toe te voegen is door het op te lossen in water. De oplosbare vezels vermengen zich snel en eenvoudig in water en creëren een milde smaak.

Deze milde smaak is een van de redenen waarom wij graag Acacia vezels toe voegen aan onze producten.  Door deze milde smaak kun je ze toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies, shakes en zelfs soepen.

Ook als je geen van onze producten gebruikt en toch graag Acacia of Acacia vezel poeder wilt toevoegen aan je voeding dan kun je Acacia vezels online bestellen of kopen in je lokale supermarkt of apotheek.

Ondersteuning bij gewichtsverlies

Door het eten van voldoende vezels voel je jezelf voor langere tijd verzadigd. Ook dragen vezels bij aan een goede spijsvertering. Beide aspecten zijn cruciaal tijdens een voedingspatroon waar gewichtsverlies de hoofdrol speelt.

Stabiele bloedsuiker spiegel

Een stabiele bloedsuiker is zeer belangrijk om gezond te blijven. Dit is belangrijk voor gezonde mensen maar zeer zeker ook voor mensen met diabetes. Voor mensen met diabetes wordt de bloedsuikerspiegel echter nog belangrijker.

Onderzoek toonde aan dat Acacia de bloedsuikerspiegel bij diabetici kan ondersteunen, terwijl het ook hun bloedlipidenprofiel verbetert.

In één onderzoek gaven onderzoekers een groep diabetische vrijwilligers Acacia vezels of een placebo. Gedurende drie maanden ontving de acaciagroep dagelijks 30 gram vezels, terwijl de placebogroep 5 gram placebo ontving.

Aan het einde van de proef meldden de onderzoekers dat de acaciagroep een betere glucoseregulatie kreeg. Bovendien vertoonde de acaciagroep verlaagde cholesterol, triglycerideniveau’s en BMI.

Samenvatting

Vezels zijn een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon, of je nu een keto-dieet volgt of niet. Een goede darmgezondheid is de basis voor bijna ieder systeem in je lichaam. Acacia vezel verbetert niet alleen de spijsvertering, maar heeft ook een positieve invloed op de goede bacteriën in de darmen. Bovendien bieden Acacia vezels voordelen voor onder andere je bloedsuiker niveaus bloedlipiden en heeft het een positieve uitwerking op gewichtsverlies

Als je op zoek bent naar een supplement met natuurlijke vezels, moet acacia bovenaan uw lijst staan.

En maak je geen zorgen als je in het begin wat last krijgt van een van de bekende Acacia vezel bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel of diarree. Drink voldoende water en je zult merken dat je maag en darmen wennen aan het gebruik van Acacia vezels.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen wat Acacia vezels zijn en hoe ze kunnen helpen bij een keto-dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is keto-ad-onder-artikel.png
keto griep

Previous Post

Keto griep: Wat is het?

Next Post

Buikvet verliezen: Hoe doe ik dat?

buikvet verliezen