De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Afvallen in de overgang? Zo doe je dat!

  • Door: Chris
  • Datum: september 16, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Kun je de overgang met bijbehorende opvliegers de schuld geven van die overtollige kilo’s? Aan de ene kant wél en aan de andere kant door een veranderde leefstijl, maar belangrijker: Hoe kun je afvallen in de overgang?

Wat is aangetoond: Als je eenmaal in de overgang zit de kilo’s er niet zo makkelijk meer af gaan. Vroeger kon je na een weekend stappen met veel wijn en bitterballen 3 dagen even wat minder eten en waren de kilo’s weer weg. Ben je eenmaal in de overgang dan werkt deze strategie niet meer. Hoe kun je dan wel afvallen met al die hormoonschommelingen in je lijf?

Hoe het werkt

Begin door je te verdiepen in de werking van het vrouwelijk lichaam. Leer over de werking van hormonen. Wat gebeurt er precies in je lichaam tijdens de overgang? Wat zijn de gevolgen van een oestrogeentekort?

Eet een Japans dieet

In Japan bestaat het woord opvlieger niet. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen in Japan minder last van de overgang hebben. Hoe ziet het dieet eruit van een Japanse vrouw? Ze eet veel groenten, vette vis en fruit. Ook eten vrouwen in Japan doorgaans minder tussendoortjes.

Laat je controleren

Misschien kun je niet goed afvallen omdat de schildklier niet goed werkt. Advies voor alle vrouwen rond de 50: Laat je screenen op cholesterol, glucose, schildklierfunctie, vitamine D en je bloeddruk.

Blijf vastberaden

Schijnt het zonnetje? Dan mag je wel een glas rosé. Iemand jarig op je werk? Dan kun je die punt vlaai natuurlijk niet afslaan. Er is altijd wel een reden te vinden om wel die extra koolhydraten en calorieën toe te staan. Maar zeker als je in de overgang bent moet je er bewust van zijn dat je minder kunt eten dan je gewend bent. Voor je het weet zit je met deze extra’s op 2000 calorieën per dag. Een hoeveelheid die volgens het Voedingscentrum een gemiddeld vrouw per dag nodig heeft. Maar veel vrouwen voorbij de veertig komen met tweeduizend calorieën gewoon aan. Misschien is een koolhydraatarm dieet wel een oplossing waarmee je weer kilo’s kunt verliezen…

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen hoe je kunt afvallen in de overgang. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

dun worden in 3 weken

Previous Post

Afvallen in 3 weken tijd? Volg deze stappen

Next Post

Afvallen in een week: Kan dat? Volg deze stappen!

afvallen in een week