De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Waar zie je het eerst resultaat bij het afvallen?

  • Door: Chris
  • Datum: september 23, 2021
  • Leestijd: 4 min.

‘Waar zie je het eerst resultaat bij het afvallen? is een veel gestelde vraag. Bij het afvallen ziet iedereen ergens anders als eerst resultaat. Het is vooral genetisch bepaald waar jij als eerste vet zal verliezen.

Bij de ene persoon zijn dit bijvoorbeeld de armen, terwijl de andere persoon als eerst zijn of haar buikje kwijtraakt.

Kun je zelf bepalen op welke plek je vet verliest?

Nu vraag jij je misschien af of je zelf kunt bepalen waar jij het vet als eerst kwijtraakt.

Heb jij hier zelf invloed op of niet?

Hoewel het nog altijd één van de meest hardnekkige fabels is in de gezondheidsindustrie, plaatselijk vetverlies is niet mogelijk. Buikspieroefeningen helpen jou niet met het plaatselijk verbranden van buikvet, evenals armspieroefeningen jou niet per definitie slankere armen bezorgen.

Op het moment dat een supplement beweert extra buikvet te verbranden, moet je daarom ook vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van dit supplement.

Ik ben afgevallen maar zie geen verschil

Ben je onlangs afgevallen, maar zie je nog altijd geen verschil? Dit kan meerdere redenen hebben. Zoals gezegd hangt het er dus vanaf waar je je vet verloren bent.

Als jij de resultaten meet aan de hand van jouw buikomtrek, kan het bijvoorbeeld zomaar zijn dat je wel vet verloren bent, maar niet op je buik.

Ook kan het zijn dat je simpelweg nog te weinig bent afgevallen om daadwerkelijk een verschil te kunnen zien. In dit geval is het zaak om door te gaan waar je mee bezig bent en geduld te blijven houden.

Daarnaast is het verstandig om jezelf te blijven wegen en/of je vetpercentage te (laten) meten. Aan de hand daarvan kun jij zien of je progressie blijft boeken, of niet.

Bij hoeveel kilo’s afvallen zie je het verschil? En waar zie je het eerst resultaat bij afvallen?

Vanaf zo’n 5 kilo kun je een merkbaar verschil zien. Wanneer je kleding aan hebt is dit vaak nog wat meer. Ook hangt het er vanaf op welke plek jij vet verloren bent.

Bovendien verschilt dit ook nog eens per persoon, aangezien je lichaamsbouw hier een grote rol in speelt. Er zijn zelfs mensen die 10 kilo zijn afgevallen en waarbij nauwelijks verschil gezien wordt.

Als je jezelf iedere dag in de spiegel ziet is het overigens lastig om verschil te merken. In dat geval kun je het beste voor- en na foto’s maken en deze achteraf met elkaar vergelijken.

Waarvan val je het meest af?

Het meest val je af van een goed uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, in combinatie met voldoende training.

Voeding is het allerbelangrijkst wanneer jij effectief wilt afvallen, nog belangrijker dan lichaamsbeweging. Snel afvallen zonder een dieet is bijvoorbeeld lastiger dan afvallen zonder te sporten.

Wat training betreft kun je het beste kiezen voor cardio oefeningen op hoge intensiteit in combinatie met krachttraining. Het is belangrijk om genoeg spiermassa te behouden tijdens het afvallen, aangezien je spieren veel energie verbruiken.

Dat is ook direct de reden waarom het aangeraden is om je eiwitinname hoog te houden tijdens het diëten. Voor welk dieet je het beste kunt kiezen, verschilt per persoon.

Er zijn meerdere diëten die goed werken en dit is dan ook maatwerk. 

Waarom val je in de eerste weken veel af?

In de eerste week val je doorgaans meer af omdat je relatief veel vocht kwijtraakt gedurende deze periode. Dit komt door de verandering in je voedingspatroon.

Maar het vetverlies in de eerste week vaak nog minimaal. Het is daarom belangrijk om niet al te veel te kijken naar de korte termijn resultaten. Meestal kun je pas na een paar weken zeggen of je écht goed op weg bent.

Meestal zorgt deze snelle start in gewichtsverlies wel voor een goede boost aan motivatie. Maar laat jezelf niet uit het veld slaan als het afvallen plotseling stopt na enkele weken. Dit is namelijk normaal en hier kun je niets aan doen.

Wanneer je helemaal niet meer afvalt is het verstandig om je dagelijkse calorie inname te verlagen, of meer te gaan sporten.

Hoe merk je dat je afvalt?

Aan de volgende dingen merk je dat je afvalt:

  • Kleding gaat losser zitten
  • Weegschaal geeft minder gewicht aan
  • Lager vetpercentage
  • Je voelt je energieker
  • Je ziet het in de spiegel of op foto’s

Hoeveel kilo is een kledingmaat?

5 kilo is ongeveer een kledingmaat. Echter kan dit per persoon verschillen op basis van je geslacht, leeftijd en lichaamsbouw. De verschillen variëren doorgaans van 5 tot zo’n 8 kilo.

Direct goed beginnen met afvallen? Check dan de Keto Revolutie hieronder.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: “Waar zie je het eerst” bij het afvallen. Volg jij het Keto dieet al? Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

afvallen in een week

Previous Post

Afvallen in een week: Kan dat? Volg deze stappen!

Next Post

Is Ketose gezond en hoe helpt het met afvallen?

ketose