De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Buikvet verliezen: Hoe doe ik dat?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 5 min.

Het verliezen van vet is voor vele een van de belangrijkste redenen om te starten met het keto voedingspatroon. Overal aan, maar ook in ons lichaam is vet te vinden. De plek waar we het meeste last hebben van overtollig vet is meestal onze buik. Hoe kun je buikvet verliezen met keto? Dat gaan we jou uitleggen.

Weg met suikers

Suiker is misschien wel een van de grootste vijanden van het keto voedingspatroon. Suiker is een grote boosdoener van vele lichamelijke ongemakken. Naast alle andere problemen die suiker veroorzaakt, draagt het ook bij aan het visceraal vet. Mocht je al enige tijd keto eten dan zullen de suikers al uit jouw voedingspatroon verdwenen zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan is dit het juiste moment om daar eens goed over na te denken. Om jouw buikvet drastisch te verminderen is het belangrijk om het eten van suikers tot het minimum te beperken. Tijdens keto eet je nagenoeg geen suikers. Buikvet verliezen met keto is dus heel goed mogelijk.

Suikers vindt je in ontzettend veel producten. Zelfs in producten waar je dit niet in verwacht. Je kent vast wel de labels met “geen suikers toegevoegd”. Door deze uitspraak ben je al snel geneigd te denken dat er geen suikers aanwezig zijn. Helaas is dit meestal niet het geval. Veel voedingsproducten zijn van nature voorzien van suikers. Zijn natuurlijke suikers dan ook ongezond?”  Het is vrij simpel, suikers zijn suikers. Eet ze niet teveel, wees er voorzichtig mee.

Fructose vermijden

Fructose vermijden is een van de belangrijkste tips om buikvet te voorkomen. Fructose (fruitsuiker) is namelijk een van de grootste veroorzakers van buikvet. Fructose is een monosacharide die van nature voorkomt in bijvoorbeeld honing, fruit, vruchtensap en frisdranken. Fructose komt in mindere mate ook voor in groente. Maar ook tafelsuiker (sacharose) bestaat voor 50% uit fructose en voor 50% uit glucose. Wil je dus meer buikvet verliezen met keto dan is het skippen van fruitsuikers een goed begin.

Uit verschillende studies is gebleken dat de consumptie van gezoete dranken en suikerhoudende voedingsmiddelen leidt tot hogere niveaus van buikvet. Fructose vermijden is dus geen overbodige luxe.

Fruitsoorten als bijvoorbeeld blauwe bessen, Frambozen en avocado Suiker zijn minder problematisch, zelfs tijdens een keto voedingspatroon. Dit zijn onder andere fruitsoorten met beperkte hoeveelheden fructose voorzien van vezels en natuurlijke antioxidanten. Ga op zoek naar de juiste fruitsoorten en ervaar vooral de vele gezondheidsvoordelen. Wil je meer lezen over keto en fruit kijk dan eens in onze keto bibliotheek.

Blijf actief

Het is bekend dat veel zitten geen positieve uitwerking heeft op onze lichaamsbouw. Een inactief leven heeft dus direct invloed op jouw vetpercentage en met name op jouw buikvet.

Bewegen is dus belangrijk. In een studie waar ruim 2500 volwassen in de leeftijd tussen 42-59 jaar voor langere tijd werden gevolgd is gebleken dat de tijd die wordt besteed aan bijvoorbeeld kantoorwerkzaamheden (zittend) en televisie kijken de kans op het opslaan van visceraal vet aanzienlijk heeft vergroot.

Nu vraag je jezelf misschien af of je dan echt iedere dag naar de sportschool moet gaan. Natuurlijk is sporten ongelofelijk gezond. Wij zullen er dan ook alles aan doen om jou maximaal te motiveren lekker te gaan sporten. Maar probeer eens te starten met iedere dag een uurtje wandelen. Bijvoorbeeld in de pauze op kantoor, of wandel na je werk lekker naar huis. Iedere dag wandelen helpt om het opslaan van dat ongezonde buikvet te verminderen en jouw lichaamssamenstelling te verbeteren.

Cardio

Twee belangrijke stappen hebben we zojuist gezet. We verminderen de inname van suikers en worden actiever. De volgende belangrijke stap is sporten. Cardiotrainingen zijn een grote hulp bij het buikvet verbranden. De beste training om vetten te verliezen zijn de lange rustige (duur)trainingen. De  aerobe trainingen (training met zuurstof), zijn een effectieve vorm van lichaamsbeweging voor het verminderen van het visceraal vetgehalte. Op het moment dat jouw lichaam niet zo hard hoeft te werken, heeft het de tijd om vet om te zetten in energie. Een lagere hartslag zal daarom vaak je vetverbranding stimuleren.

Fitness

Fitness oefeningen zijn een goede manier om buikvet te verbranden. Nu zou je denken dat buikspieroefeningen je maximaal gaan helpen om van buikvet af te komen. Helaas is dat niet helemaal waar. Natuurlijk krijg je sterkere buikspieren en zal je tijdens de oefeningen wat calorieën verbranden. Maar om echt van het buikvet af te komen zul je harder moeten werken. Ga daarom op zoek naar fitness schema waarbij je liefst zoveel mogelijk grote spiergroepen aan het werk zet. Oefeningen waarmee je zo veel mogelijk nieuw spierweefsel aanmaakt of krachtoefeningen waar je veel calorieën mee verbruikt. Hierdoor verbetert jouw stofwisseling, verbrand je vetten en verlies je ook dat buikvet. Start dus vandaag nog met het buikvet verbranden!

Keto en buikvet

Wanneer jouw lichaam volledig is overgeschakeld op vetverbranding ben jij een echte vetverbrandingsfabriek. Het keto voedingspatroon is dan ook geweldig om vet te verliezen en ja buikvet verbranden doet daar zeker in mee.

Wat belangrijk is binnen dit prachtige voedingspatroon is het eten van zoveel mogelijk natuurlijke keto producten. Vermijd zoveel als mogelijk bewerkte producten. Ook al passen deze prima binnen jouw voedingsmacro’s. Eet gezonde vetten. Denk hierbij aan Avocado, boter, kokosnoot olie en MCT vetten. Voorkom het eten van bewerkte producten. Vooral producten voorzien van transvetten dragen bij aan de opslag van visceraal vet.

Hoewel het bij een keto voedingspatroon niet enkel draait om gewichtsverlies kan dit toch een belangrijk doel zijn. Gewichtsverlies treed op bij een negatieve calorieënbalans. Je moet dus minder eten dan je verbrand. Verminder je dus je calorie inname, of draai hem om, verhoog je de lichamelijk activiteit dan is gewichtsverlies en het verlies van visceraal vet vaak een logisch gevolg.

MCT vetten

Middellange keten triglyceride (MCT) vetten zijn unieke keto vetten die uiterst effectief zijn voor vetverlies.  Keto en MCT vetten horen bij elkaar. MCT vetten hebben niet alleen een verzadigend effect, wat geweldig is tijdens een dieet, maar verhogen ook het aantal ketonen in jouw lichaam. Ketonen zijn jouw superbenzine. Focus en energie zijn het gevolg.

MCT vetten zijn geweldig voor gewichtsverlies. Uit een studie met 49 proefpersonen in de leeftijd tussen 19-50 jaar oud bleek dat de personen die dagelijks 18-24 gram MCT-olie per dag consumeerde, 3 keer meer vet verloren gedurende 4 maanden in vergelijking met anderen personen die olijfolie consumeerdMCT vetten zijn dus een goede aanvulling als jouw doel is  buikvet te verminderen.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen wat de beste manier is om buikvet te verliezen met het keto-dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is keto-ad-onder-artikel.png
acacia vezels

Previous Post

Acacia vezels in een goed dieet

Next Post

Intermittent Fasting: Is het gezond?

is intermittent fasting gezond?