De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Bulletproof Koffie, wat is het?

 • Door: Chris
 • Datum: juli 14, 2022
 • Leestijd: 4 min.

Bulletproof Koffie is geen gewone koffie. Het is een high performance drankje waar je meerdere uren mee voorzien bent van de nodige energie. Je begint je dag met een enkele koffie op de Bulletproof wijze en je concentratie en focus nemen sterk toe in de uren erna. Dit zijn de woorden van de Dave Asprey, de bedenker van deze speciale koffiesoort.

Wat is Bulletproof Koffie?

 1. Zet één of twee kopjes koffie zoals je dat normaal ook doet. Bij échte Bulletproof Koffie kies je voor speciale Bulletproof Coffee bonen maar dat is niet per sé nodig. Deze bonen zijn namelijk veel duurder dan normale bonen.
 2. Voeg één tot twee eetlepels MCT olie toe aan een enkel kopje koffie. Wederom voeg je bij de échte Bulletproof Koffie een merkproduct toe dat Brain Octane Oil heet. Begin met een halve eetlepel olie per koffie en verhoog dit tot maximaal twee eetlepels.
 3. Na het toevoegen van de olie is de koffie nog niet klaar. Je voegt vervolgens één tot twee eetlepels grasboter toe aan de koffie. Deze combinatie maakt de koffie niet alleen heel vet maar ook erg romig en lekker.
 4. Mix alles in een blender voor circa 20 seconden totdat een romige koffie overblijft.

Wanneer drink je Bulletproof Koffie?

Bij het Bulletproof dieet drink je de koffie tijdens het ontbijt. Je dag beginnen met een grote kom muesli vol met suikers is geen goede manier om je dag te beginnen. In plaats van het “normale” ontbijt drink je de koffie. Als je denkt dat de koffie niet genoeg is dan heb je het nog niet geprobeerd. Door de olie en grasboter bevat het meer calorieën dan je denkt waardoor je ook langer zonder eten kunt na dit bakje koffie. Op deze manier onderdrukt het de eetlust en kun je een tijdje zonder een maaltijd. Voor sommigen is een kopje Bulletproof koffie in de ochtend genoeg tot de lunch. De mct vetten afkomstig uit de olie voorzien je lichaam hiernaast van een langdurige energie, anders dan de energie van koolhydraten. Een ander voordeel is dat mct olie een positief effect heeft op de productie van ketonen.

Waarom combineren met koffie?

Zoals je misschien al weet heeft koffie verschillende voordelen, naast dat het natuurlijk lekker smaakt. Het is gezond en zit boordevol essentiële nutriënten zoals vitamine B2 en B5, kalium, magnesium en meer. In die zin is koffie veel meer dan donker water. Zo bevat koffie ook veel antioxidanten die kunnen helpen tegen diverse ziektes1. Dit zijn nog meer voordelen van koffie:

 • Koffie kan je meer energie geven
 • Koffie verbetert de hersenfunctie op verschillende manieren
 • De cafeïne in koffie kan het metabolisme met 3 tot 11 procent versnellen
 • De cafeïne in koffie kan de fysieke prestaties verbeteren

Grasboter

Een onderdeel van Bulletproof koffie is grasboter; dit is de boter afkomstig van koeien die een normaal leven in de wei geleid hebben. Doordat deze koeien gras hebben gegeten bevat de melk meer voedingsstoffen dan koeien uit de bio-industrie. Dit klinkt mooi maar in de praktijk is grasboter slecht of niet verkrijgbaar in Nederland. Een alternatief is gewone boter of kokosolie om in te bakken. Voor Bulletproof koffie is grasboter het meest geschikt omdat het een volle romige smaak geeft aan de koffie.

De olie die je gebruikt voor Bulletproof koffie bestaat uit een reeks vetten die veel voordelen hebben als je wilt afvallen. Dit zijn de medium chain triglyceriden, ook wel bekend als MCT-vetten.
Na inname worden deze vetten namelijk sneller gebruikt voor energie dan andere vetten.

Vet maakt je niet vet

De recente wetenschappelijke artikelen ondersteunen de “vet maakt vet” uitspraken allang niet meer. Toch denken nog veel mensen dat het juiste de vetten in onze voeding zijn die ons dik maken. Terwijl onderzoek na onderzoek aantoont dat vet niet de oorzaak van vele aandoeningen is blijft de angst voor vet bestaan.

Als je iemand vertelt dat vet je juist kan helpen bij afvallen dan wordt je nog altijd raar aangekeken alsof je een grapje maakt. Wat deze mensen niet weten is dat vet eten juist een effectieve manier is om je eetlust te verminderen, je hormonen te balanceren en het bloedsuikergehalte onder controle te houden.

Hoe Bulletproof Koffie is ontstaan

Dave Asprey was een succesvolle ondernemers uit het Amerikaanse Silicon Valley toen zijn gezondheid snel achteruit ging. Met bijna 150 kilo op de weegschaal zat Asprey al snel in de obesitas categorie. Terwijl het lichaamsgewicht van Asprey bleef toenemen deed hij er alles aan om dit om te keren. Een verlaging van de calorieën per dag en sporten, niets hielp. Toen hij 30 jaar was kreeg hij te horen dat hij een groot risico liep op een beroerte of hartaanval. Dat het tijd was om er iets aan te doen werd hem duidelijk gemaakt.

Het idee achter Bulletproof koffie is ontstaan toen Asprey aan reizen was door Tibet in 2004. Tijdens een trektocht door het land nam zijn energie snel af tot hij in een gasthuis een kop boterthee kreeg genaamd yak butter tea. In het dagelijkse Tibetiaanse leven is het drinken van de thee een essentieel onderdeel. Boter is het belangrijkste ingredient en hierdoor levert het de nodige calorieën. Dit merkte Dave ook en dit zette hem aan het denken. Het resultaat van het vervangen van de thee voor een bepaald type koffie en de yak boter door grasboter. Samen met de olie was Bulletproof koffie geboren.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen wat Bulletproof Koffie is en hoe dit jou kan helpen met jouw keto-dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is keto-ad-onder-artikel.png
soorten zoetstoffen

Previous Post

Zoetstoffen, welke soorten zijn er?

Next Post

12 soorten fruit die je tijdens het keto dieet kunt eten

fruit voor keto-dieet