De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Het Carnivoor dieet laat je beter sporten

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Als je stopt met het eten van suikers en granen, dan consumeer je steeds minder koolhydraten. Je lichaam schakelt wanneer je overgaat op een carnivoor dieet vanzelf over op het consumeren van vetten voor energie. Hierdoor laat het carnivoor dieet je beter sporten.

In een lichaam dat is aangepast aan vet- in plaats van suikerverbranding, gaan de mitochondria (energiefabriekjes) in je cellen draaien op 2 koolstof acetyl groepen om ATP (Adenosine 3 Fosfaat = energie) te produceren. Dit proces is veel efficiënter en levert zo’n 30% minder CO2 productie op.

Bij sportieve inspanningen zijn zowel kracht als uithoudingsvermogen van belang. Voor een grotere krachtinspanning is meer ATP nodig. Voor een langdurige krachtinspanning is de afvoer van CO2 kritiek.

Door over te schakelen op een carnivoor dieet, schakel je over op een energiehuishouding die 30% minder CO2 produceert. Door de efficiëntere energieopwekking krijg je als vanzelf meer kracht. Ongeveer 30% sterker, puur door een omschakeling naar het voor de mens natuurlijke carnivoor-dieet. En door de verminderde CO2 vorming, houd je die grotere inspanning weer een stuk langer vol. Zo’n 30% langer.

Beter sporten door het Carnivoor-dieet

Het directe gevolg hiervan is dat je conditie en kracht vooruit gaan. Het tweede positieve effect is dat je dus langer kan trainen en harder kan trainen. Dit leidt weer tot een grotere trainingsimpuls en een snellere verbetering van de sportprestaties.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen waarom het carnivoor dieet beter is voor sporters. Volgens vele wetenschappelijke studies zijn keto en het carnivoor dieet dé manieren om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

flesje cola zero

Previous Post

Mag je Cola Zero drinken tijdens Intermittent Fasting?

Next Post

Méér Testosteron met het Keto dieet

Keto-dieet verhoogt testosteron