De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Keto Dieet: Het beste dieet om af te vallen?

  • Door: Chris
  • Datum: september 23, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Het keto dieet wordt ook wel het ‘ketogeen dieet’ genoemd en het is in 1920 ontwikkeld. Het dieet is vandaag de dag erg populair. Het is een koolhydraatarm dieet dat zich vooral op vetrijke voeding richt. Het keto dieet verschilt echter van een koolhydraatarm dieet. Het keto dieet legt namelijk niet enkel de focus op het vermijden van koolhydraten, maar legt vooral de nadruk legt op inname van vetrijk voedsel waardoor de vetverbranding wordt gestimuleerd. Dit gaat wel samen met het drastisch verminderen van de inname van koolhydraten welke worden vervangen door het eten van vetrijke voeding. Volgens ons, en vele anderen, is dit het beste dieet om af te vallen.

Hoe werkt het keto dieet?

Het keto dieet is erop gericht om het lichaam voor energie vetten te laten gebruiken in plaats van koolhydraten. Koolhydraten die worden gegeten, worden normaal afgebroken tot glucose oftewel suiker. De glucose komt terecht in de bloedbaan en wordt vervoerd naar de lichaamscellen zoals de spier- en hersencellen. Bij het keto dieet is het de bedoeling dat je zo min mogelijk koolhydraten eet. Dit heeft tot gevolg dat er geen of maar weinig glucose aanwezig is in het lichaam. Het lichaam kan niet voldoende energie uit de glucose halen om goed te kunnen functioneren. De lever breekt vetten af waarna er ketonen in het bloed terecht komen. Deze worden vervolgens door het lichaam gebruikt als energie. Wanneer dit gebeurt, is het lichaam in ketose. Dit is de metabolische staat van het lichaam wanneer vetten als energiebron worden gebruikt. Dit heeft weer als resultaat dat we zullen afvallen.

Eten tijdens het keto dieet

Bij het keto dieet eet je voornamelijk koolhydraatarme groente, vlees, vis, eieren, kaas, avocado, noten en olie. Producten die je niet mag eten zijn koolhydraatrijke producten zoals aardappelen, pasta, rijst en brood. Ook suiker en fruit passen niet binnen het dieet. De koolhydraatarme groenten spelen een zeer belangrijke rol binnen het dieet. Zij leveren de benodigde vitaminen en mineralen nu er geen fruit wordt gegeten. Groenten die worden aangeraden zijn kool, spinazie, broccoli en sla. Een belangrijke bron van eiwit en vet is vis. Vooral vette vissoorten zoals haring, makreel en zalm worden aangeraden. Ook vlees en gevogelte leveren net als vis veel vet en eiwit en maar weinig koolhydraten. Het gaat dan wel om onbewerkt vlees zoals kip, eend of gehakt. Voor de bereiding van alle producten wordt olie aangeraden. Oliën die je kunt gebruiken zijn olijfolie, sesamolie, lijnzaadolie en kokosolie.

De voordelen van het keto dieet

Het keto dieet kent vele voordelen waarbij vetverbranding de meest voor de hand liggende is. Doordat binnen het dieet vet de voornaamste brandstof is, spreekt het lichaam gemakkelijker de vetopslag aan. Door het eten van eiwitten en vetten raakt het lichaam langer vol en is het beter verzadigd dan het geval is bij koolhydraten. Dit heeft in veel gevallen gewichtsverlies als gevolg. Een ander voordeel van het keto dieet is dat je na een aantal weken meer energie zult hebben. Er is geen sprake van pieken en dalen in de suikerspiegel zoals het geval is bij inname van veel koolhydraten. Je zal beter geconcentreerd zijn en beter helder kunnen nadenken. Ook kan het dieet helpen met het verhogen van het gunstige HDL-cholesterol en verlagen van het minder gunstige LDL-cholesterol in het bloed.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen welk dieet je kunt volgen om af te vallen. Volg jij het Keto dieet al? Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

ketose

Previous Post

Is Ketose gezond en hoe helpt het met afvallen?

Next Post

De beste ontbijttips om snel af te vallen

afvallen ontbijt