De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Afvallen in 3 weken tijd? Volg deze stappen

  • Door: Chris
  • Datum: september 20, 2021
  • Leestijd: 6 min.

Er is geen tekort aan crashdiëten en detox-diëten op de markt, die allemaal een wonderbaarlijke transformatie bieden, meestal ten koste van je gezond verstand, je rijkdom en je smaakpapillen. Maar het hoeft echt niet zo erg te zijn. Het is mogelijk om in korte tijd veel gewicht te verliezen zonder toevlucht te nemen tot de nieuwste rage. Dun worden in 3 weken, zo werkt het:

IS HET MOGELIJK OM 10 KILO AF TE VALLEN IN 3 WEKEN?

Natuurlijk, en het is eigenlijk veel makkelijker dan je zou denken. Je lichaam gebruikt calorieën om in energie om te zetten en het haalt deze calorieën uit het voedsel dat je eet. Als het meer heeft dan het nodig heeft, slaat het het overschot op als vet; als het minder heeft dan het nodig heeft, maakt het gebruik van die vetreserve en verbrandt het in plaats daarvan als energie.

Om gewicht te verliezen is het een kwestie van uitvinden hoeveel calorieën je lichaam elke dag nodig heeft en die hoeveelheid vervolgens verminderen, zodat je in de loop van een week genoeg vet hebt verbrand om je doel te bereiken. Er zijn ongeveer 3.500 calorieën nodig om een ​​halve kilo vet binnen te krijgen.

Als je 35 dagen lang elke dag 100 calorieën extra eet, kom je een halve kilo aan. Als je elke dag 500 calorieën minder eet dan je nodig hebt, verbrand je een halve kilo vet in een week. Zo kun je dun worden in 3 weken.

IS VASTEN NIET MAKKELIJKER?

We houden allemaal van snelle oplossingen, dus het is onvermijdelijk dat mensen deze vraag stellen bij het horen van de hierboven geciteerde cijfers. Het probleem is dat je lichaam weliswaar energie kan halen uit vetopslag, maar geen essentiële macronutriënten of micronutriënten kan krijgen.

De truc is daarom om ervoor te zorgen dat je lichaam deze voedingsstoffen heeft, maar dat het niet helemaal de hoeveelheid calorieën heeft die het nodig heeft om basisfuncties uit te voeren, waardoor het gedwongen wordt om in die vetreserves te eten.

Wat betreft het versnellen van het proces, is het veel beter om meer lichaamsbeweging toe te voegen dan meer calorieën te laten vallen, omdat lichaamsbeweging extra energie vereist, wat een grotere caloriebehoefte en een groter calorietekort betekent.

DUN WORDEN IN 3 WEKEN: WAT HEB JE NODIG?

  • Weegschaal: U moet uzelf wegen voordat u begint, en een keer per week.
  • Supplementen: u zult een calorietekort hebben en daarom moet u ervoor zorgen dat u uw voedingsstoffen binnenkrijgt
  • Water: Drink voldoende gedurende de dag.
  • Oefening: je hebt toegang nodig tot enkele dumbbells en weerstandsbanden.
  • Calorieën: gebruik een BMR-calculator om uw dagelijkse caloriebehoefte te ontdekken.

WEEK 1

Dit is zowel de moeilijkste als de gemakkelijkste week. Het gewicht valt van je af als je begint.

Eetpatroon

De eerste week moet u 25% minder calorieën binnenkrijgen dan uw lichaam nodig heeft. Als je met de BMR op 2.000 komt, eet dan 1.500.

35% hiervan zou eiwit moeten zijn. Je hebt ook oplosbare vezels en complexe koolhydraten nodig, dus gebruik bonen en linzen als eiwitbron.

Houd uw natriuminname tot minder dan 1,5 gram en verwaarloos vetten niet, maar zorg ervoor dat u ze uit kwaliteitsbronnen haalt – olijfolie, zaden, noten, eieren.

Spreid uw maaltijden uit en consumeer 300 tot 400 calorieën per maaltijd, met lichte snacks en veel water. Je moet waar mogelijk ook groene thee of matcha-thee drinken, omdat de toegevoegde cafeïne en antioxidanten helpen bij het proces.

Oefening

Doe het rustig aan deze eerste week. Op de eerste dag wil je jezelf pushen om te zien wat je grenzen zijn, zonder zoveel te doen dat je een week niet kunt bewegen. Probeer hard te pushen, maar zorg ervoor dat je stopt wanneer je bijna je limiet bereikt.

Als je bijvoorbeeld 12 push-ups kunt doen voordat je faalt, doe dan 3 sets van 10. Doe hetzelfde met sit-ups en pull-ups en ga dan naar de cardio. U kunt beginnen met een wandeling of een lichte jog. Je kunt ook star jumps en burpees doen.

Het hangt allemaal af van het niveau waarop je zit. Het doel is om ervoor te zorgen dat je wat lichaamsgewichtoefeningen krijgt om spieren op te bouwen, terwijl je ook 10 tot 30 minuten cardio doet om je lichaam te dwingen meer calorieën te verbranden.

Train minimaal 3 dagen per week en maximaal 5. Als je in de loop van de week weinig tot geen spierpijn voelt, ga dan harder. Doe meer cardio en meer sets met lichaamsgewichtoefeningen.

WEEK 2

Tegen week 2 zou je veel watergewicht moeten hebben verloren. De verhoogde lichaamsbeweging, het verbeterde dieet en het verminderde natrium zullen hiervoor zorgen. Nu is het tijd om je op dat vet te richten.

Eetpatroon

Blijf bij het dieet dat je de vorige week had en werk zoveel mogelijk hele voedingsmiddelen erin. Vertrouw niet op multivitaminen en probeer in plaats daarvan uw voedingsstoffen uit groenten, fruit, peulvruchten en granen te halen.

En vergeet die antioxidanten in de vorm van groene thee.

Oefening

Als je van dag tot dag last hebt van pijn, blijf dan bij het huidige programma. Als je doorademt, begin dan met het opnemen van meer full-body cardio en probeer 5 dagen per week te trainen. Sport, zwemmen, sprinten en boksen zijn hier allemaal prima voor.

Het doel hier is om snel gewicht te verliezen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het tillen van gewichten, maar door de lichaamsgewichtoefeningen en het eiwitrijke dieet, bouwt u toch een beetje spieren op en heeft u aan het einde meer definitie.

WEEK 3

Als je de laatste week ingaat, heb je enkele drastische veranderingen opgemerkt en zou je klaar moeten zijn om in stijl af te sluiten.

Eetpatroon

Als je niet meer dan 2 of 3 kilo bent afgevallen, maar je nog steeds goed voelt over jezelf, dan kun je je calorie-inname verder verminderen door te kiezen voor maar liefst 40% minder dan wat je nodig hebt. Eet een groot ontbijt, een lichte lunch, wat eiwitrijke snacks en stop dan een paar uur voor het slapengaan met eten.

Je lichaam zal een soort vasten beginnen, maar je zult nog steeds de energie hebben die je nodig hebt om door je trainingen te komen.

Voor de laatste week kun je ook je natrium verminderen tot minder dan 1,5 gram per dag en als je echt wat definitie wilt zien, neem dan een paardebloemwortel en zoethoutwortelsupplement.

Het zijn zowel gezonde als natuurlijke supplementen die werken als een natuurlijk diureticum. Je wilt nog steeds veel water drinken, maar door je natrium te verminderen en deze supplementen te nemen, beperk je hoeveel daarvan in je lichaam wordt opgeslagen.

Oefening

Duw jezelf verder en langer, maar houd je energieniveau goed in de gaten en stop onmiddellijk als je je zwak en licht in het hoofd begint te voelen. Jij kent je lichaam beter dan wie dan ook en je weet nu waarschijnlijk of je harder kunt duwen of dat je het in toom moet houden. In ieder geval zullen de kilo’s blijven wegsmelten en je spieren blijven steviger worden.

Conclusie: Dun worden in 3 weken

De kans is groot dat je meer dan 10 kilo afvalt. Ook is de kans groot dat je tekort komt bij dun worden in 3 weken. Als je echter alles geeft en jezelf niet toestaat vals te spelen, zul je een groot verschil zien in de manier waarop je eruit ziet en voelt en dat verschil zal je waarschijnlijk motiveren om door te gaan.

Een woord van waarschuwing echter, het bovenstaande is slechts een aanbeveling – een eenvoudig overzicht. Er wordt geen rekening gehouden met leeftijd, grootte, voedingsbehoeften en reeds bestaande ziekten.

Je moet altijd medisch advies inwinnen voordat je aan zoiets begint, want het is beter om veilig te zijn dan sorry. Omdat het echter geen gevaarlijke supplementen of drastische veranderingen vereist en gebaseerd is op basisdiëten en lichaamsbeweging, is het nog steeds gezonder (en effectiever) dan de meeste rage diëten die er zijn.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je ons plan van aanpak gelezen voor dun worden in 3 weken. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet (vooral in combinatie met het carnivoor dieet) dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

dun worden in 3 weken

vetpercentage verlagen

Previous Post

Hoe verlaag ik mijn vetpercentage?

Next Post

Afvallen in de overgang? Zo doe je dat!

afvallen in de overgang