De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Gewichtsverlies na baarmoederverwijdering

  • Door: Chris
  • Datum: juli 7, 2022
  • Leestijd: 3 min.

Een hysterectomie of baarmoederverwijdering is een invasieve ingreep die levensbedreigend kan zijn. Het herstel is lang en kan vele symptomen omvatten, waaronder ongewenst gewichtsverlies of gewichtstoename na de baarmoederverwijdering. Je zult tijd nodig hebben om te rusten en te genezen na je operatie. Sommige vrouwen kunnen hormonale schommelingen of veranderingen in activiteitsniveaus ervaren. Het is ook niet ongebruikelijk om depressies en veranderingen in eetlust te ervaren na een grote operatie zoals een hysterectomie.

Hormonale schommelingen

Als uw eierstokken worden verwijderd tijdens uw hysterectomie, komt u waarschijnlijk in de medisch geïnduceerde menopauze. Volgens Sophisticated Edge, een professionele onderzoeksorganisatie, komt deze toestand van geïnduceerde menopauze gepaard met veranderingen in hormoonspiegels. De niveaus van vrouwelijk geslachtshormoon, waaronder oestrogeen en progesteron, dalen terwijl androgenen – mannelijke hormonen die gewoonlijk in uw lichaam aanwezig zijn – hetzelfde blijven. Deze verschuiving in de verhoudingen van geslachtshormonen kan resulteren in gewichtstoename, vooral rond uw buik, omdat mannen daar overgewicht dragen.

Stilstaan

Na uw operatie moet u blijven staan ​​terwijl u herstelt. Diëtiste Juliette Kellow verklaart dat deze staat van inactiviteit gepaard kan gaan met de wens om zich te keren tot voedsel. Omdat u minder beweegt en meer calorieën consumeert, kunt u ongewenste gewichtstoename ervaren. Kellow suggereert dat u uw voedselinname nauwlettend in de gaten houdt door u te richten op het eten van gezond voedsel dat rijk is aan zink en vitamine C om uw immuniteit te versterken, terwijl u tegelijkertijd een gezond en uitgebalanceerd dieet eet terwijl u herstelt.

Verandering in eetlust

Volgens Dr. Mohsen Nematy, een onderzoeker in Voeding en Diëtetiek, speelt een stof in uw lichaam, ghreline genaamd, een rol bij het stimuleren van de eetlust. Dr. Nematy en zijn collega’s hebben ontdekt dat ghreline-gehalten worden onderdrukt bij patiënten na elke vorm van zware operaties, inclusief hysterectomie. Terwijl u herstelt van uw operatie, vooral tijdens de eerste stadia, kunnen uw ghreline-niveaus worden onderdrukt, wat leidt tot een verminderde eetlust. Dit verlies van eetlust kan op zijn beurt leiden tot aanzienlijk ongewenst gewichtsverlies.

Depressiesymptomen

U kunt een vorm van depressie ervaren na uw hysterectomie. Je bent hierin niet de enige. Hysterectomy 911, een organisatie die informatie verstrekt aan vrouwen die zich voorbereiden op hysterectomie, zegt dat vrouwen de neiging hebben om een ​​depressie te ervaren als gevolg van het gevoel dat ze een groot deel van zichzelf verliezen, zowel fysiek als emotioneel. Het is niet ongewoon om ongewenst gewichtsverlies of gewichtstoename te ervaren als gevolg van hormonale onevenwichtigheden in verband met depressie.

De oplossing

Raak niet in paniek als u ongewenste gewichtstoename of gewichtsverlies ondervindt na de baarmoederverwijdering. Er zijn manieren om dit probleem te bestrijden. Gun uzelf de tijd om te genezen, zodat u complicaties vermijdt en uw hersteltijd verlengt. Dit zal je ook helpen om wat depressies te vermijden. Eet een gezond en uitgebalanceerd dieet en let op wat voor soort snacks je eet. Bespreek het probleem met uw arts, want hij kan mogelijk hormoonvervangende middelen voorschrijven om de accumulatie van abdominaal vet te bestrijden als gevolg van verlies van oestrogeen. Raadpleeg ten slotte uw arts voordat u zelf een diagnose stelt of medicijnen neemt voor een van deze problemen, om er zeker van te zijn dat u geen verdere complicaties ondervindt.

Klaar om af te vallen?

In dit artikel heb je kunnen lezen over gewichtsverlies na baarmoederverwijdering. Een goed dieet vormt de basis voor succesvol gewichtsverlies. Het enige wat jij nu nog nodig hebt zijn goede recepten. Wil je gaan voor een strak lichaam en een laag vetpercentage? Dan is ons Afslank Weekmenu ideaal voor jou! Met behulp van het Afslank Weekmenu kun je binnen no time effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker lichaam (​zonder jojo effect!)

Download GRATIS het Afslank Weekmenu, met de lekkerste recepten en boodschappenlijstje. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Vasten goed

Previous Post

Vasten goed voor de gezondheid, of toch niet?

Next Post

Snel 20 kilo afvallen: Volg deze stappen

snel 4 kilo afvallen