De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Hoe val je snel af? 10 voedingsmiddelen die jou kunnen helpen

  • Door: Chris
  • Datum: juli 14, 2022
  • Leestijd: 4 min.

Dit is een vraag die we bij KetoVisie vaak krijgen gesteld: ‘Hoe val je snel af?’. Het volgen van een dieet hoeft geen straf te zijn. Om met succes af te vallen en op gewicht te blijven is het zelfs uiterst belangrijk dat je het dieet als een verandering van levensstijl ervaart, en niet als een tijdelijke aanpassing van het patroon.

Om je prettig te voelen bij het dieet is het belangrijk dat je een aantal gezonde gewoonten aanneemt. Dit betekent echter niet dat je nooit meer mag zondigen. Je mag gerust eens per week chocola of een cakeje eten als je je hierdoor beter voelt en niet meer het gevoel heeft dat je jezelf tekort doet.

Hoe val je snel af?

Zoals men vaak hoort zeggen is het van belang dat je niet alleen je voedingspatroon, maar ook je beweegpatroon aanpast. Voor het bewegen geldt hetzelfde als voor het eten, je moet zich er goed bij voelen en er plezier in hebben. Hardlopen is echt niet de enige activiteit waarmee je afvalt. Er zijn zelfs verschillende leuke buitensporten die effectiever zijn dan hardlopen. Probeer daarnaast fietsen en wandelen zoveel mogelijk in je leven in te passen.

Terug naar de voedingsmiddelen. In het artikel worden een aantal voedingsmiddelen besproken die je kunnen helpen afvallen. Het is echter niet noodzakelijk om al deze producten regelmatig te nuttigen, zoals al eerder beschreven is het vooral belangrijk dat je je er goed bij voelt. Alleen op deze manier zul je volhouden en het is juist door het volhouden dat je op de lange duur kilo’s kwijt raakt.


1. Water

Water is toegestaan in elk dieet en je mag er zoveel van drinken als je zelf wil! Bij voorkeur drink je minimaal 2 liter water per dag. Het water zorgt ervoor dat je spijsvertering en cellen optimaal werken, waardoor je ook meer verbrandt. Bovendien zul je minder last krijgen van een droge huid als je voldoende water drinkt.

2. Groene thee

Groene thee doet de spijsvertering versnellen. Bovendien zorgt het dat er minder vet wordt opgenomen en de stoffen in groene thee helpen bij het reguleren van de glucose in het bloed. De goede werking van groene thee wordt veroorzaakt door de vele antioxidanten die de thee bevat. Probeer 3 tot 5 kopjes groene thee per dag te drinken.

3. Havermout

Havermout is een gezond en stevig ontbijt. Het vult erg goed en toch kan het helpen bij het afvallen. Havermout bevat veel natuurlijke energie die slechts traag wordt afgegeven. Op deze manier heeft men de hele ochtend energie, in plaats van een enorme energie-boost aan het begin, gevolgd door een tekort aan energie. Havermout helpt bij het verlagen van je cholesterol en bij het behouden of herstellen van een goede spijsvertering.

4. Zoete aardappels

Zoete aardappels zijn rijk aan vezels, die een goede spijsvertering bevorderen. Bovendien bevatten deze aardappels, net als havermout, traag vrijkomende energie. Dit zorgt dat je langer een verzadigd gevoel behoudt en bovendien blijft de bloedsuikerspiegel constanter dan wanneer men iets eet waar alle energie snel vrijkomt. Ten slotte bevatten zoete aardappels vitamine B, die weer helpt bij een goede vet verbranding.

5. Komkommer

Bepaalde stoffen in komkommer, waaronder sulfaat (in de zaadjes) helpen het lichaam bij het verbranden van vet. Komkommer stimuleert bovendien de spijsvertering. Het leuke van komkommer is dat het in zo goed als elke maaltijd in te passen is. Leg bijvoorbeeld wat schijfjes komkommer op je boterham met kaas of strooi wat blokjes komkommer over je pittige avondmaal.

6. Grapefruit

Uit onderzoek is gebleken dat het eten van grapefruit of het drinken van grapefruitsap ervoor zorgt dat men afvalt. Dit wordt veroorzaakt doordat bepaalde stoffen in grapefruit ervoor zorgen dat het lichaam beter vet kan verbranden. Daarnaast wordt het insulinepeil in het bloed verlaagd waardoor men minder lang door blijft eten.

7. Pepers

Chilipepers, Cayennepeper en andere pepers verhogen de snelheid van de stofwisseling en bevorderen de vet verbranding. Deze positieve effecten ontstaan doordat de lichaamstemperatuur tijdelijk wordt verhoogd. Chili pepers zitten bovendien boordevol vitamine C en bevatten ook betacaroteen, waarvan men een betere huid krijgt.

8. Basilicum

Dit kruid is rijk aan ijzer en magnesium. Deze elementen stimuleren de bloedcirculatie. Bovendien bevat Basilicum een olie die een ontstekingsremmende werking heeft.

9. Kaneel

Kaneel gaat een hoge bloedsuikerspiegel tegen doordat het de aanmaak van insuline stimuleert. Daarnaast zou kaneel het lichaam stimuleren om bestaande vetcellen te verbranden, in plaats van vast te houden aan nieuwe vetcellen.

10. Spinazie

Deze groente bevat enorm veel belangrijke stoffen. Spinazie is onder andere rijk aan ijzer, antioxidanten, vitamine B, vitamine C en magnesium. Daarnaast bevat deze bladgroente slechts weinig calorieën, maar het is wel rijk aan vezels, die ook weer zorgen voor een goede spijsvertering.

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen?

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: ‘Hoe val je snel af?’ Een goed dieet vormt in ieder geval de basis voor succesvol gewichtsverlies. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een goed trainingsschema. Wil je gaan voor een gespierd lichaam en laag vetpercentage? Dan is het Droog Trainen Protocol ideaal voor jou! Met behulp van het Droog Trainen Protocol kun je binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam (​zonder jojo effect!)

Klik hier om meer informatie te lezen over het Droog Trainen Protocol. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Hoe val je snel af? Lees het Droog Trainen Protocol!

Hoe val je snel af?

hoe sneller afvallen

Previous Post

Hoe kan ik sneller afvallen?

Next Post

Het is mogelijk om af te vallen tijdens de overgang!

Overgang en afvallen