De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

De invloed van Intermittent Fasting op de darmflora

  • Door: Chris
  • Datum: november 9, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Als iemand je vertelde dat je door één simpel ding te veranderen, kan afvallen en de veroudering vertragen. En tegelijkertijd kanker, diabetes en de ziekte van alzheimer kunt voorkomen, zou je dat dan doen? Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het is het nieuwe rage aan het worden en het heeft verbluffende resultaten opgeleverd. Maar het is niet helemaal nieuw. Het wordt Intermittent Fasting (IF) genoemd – de gewoonte om met tussenpauzes te eten en te vasten. In 2012, met de release van de tv-documentaire “Eat Fast, Live Longer” en boeken zoals “Fast Eating”, “5:2 Diet” en “Obesity Code”, kreeg IF meer aandacht. Sindsdien is IF een begrip, Intermittent Fasting is een modieuze manier om hardnekkig visceraal vet te elimineren en de werking van de darmen te verbeteren.

Maar de herkomst van intermitterend vasten gaat veel verder terug. Daterend uit de eeuwen van Ayurveda en traditionele Chinese geneeskunde, en zelfs in de moslimreligie tijdens de Ramadan. Bijna alle geregistreerde religies in de menselijke geschiedenis vasten in een of andere vorm. Het komt voor in de meeste samenlevingen, simpelweg vanwege de wijdverbreide voedselonzekerheid. Ondanks de lange geschiedenis, is de sleutel tot het begrijpen van wat IF zo effectief maakt iets dat geen enkele oude gezondheidsexpert in het verleden heeft gedaan: het observeren van de effecten van vasten op de menselijke darmen op microscopisch niveau.

Het gaat er niet om wát je eet, maar wanneer je eet

De wetenschap achter TRF (voeding met beperkte tijd) is eenvoudig. Als we niet eten, daalt onze insulinespiegel. Tijdens langdurige perioden van vasten daalt de insuline lang genoeg om de opgeslagen glucose als energie vrij te geven. Na verloop van tijd draagt ​​de herhaling van deze cycli bij aan het algehele gewichtsverlies.

Wat je darmen betreft, is het belangrijkste niet de bron van calorieën, maar om je spijsverteringsstelsel te laten rusten. We hebben eerder uitgebreid besproken hoe het voedsel dat je eet je darmflora beïnvloedt. Dat komt doordat er leven bevindt in je darmen. Er leven biljoenen bacteriën, schimmels en protisten in je darmen en je dagelijkse gewoonten hebben direct invloed op hun leefomgeving. Zoals alle levende wezens hebben je darmen ook even rust nodig.

Houdt je dagelijkse ritme bij

De biologische klok loopt in cycli van 24-uurs stop- en startsignalen, die de slaap, hormonen, lichaamstemperatuur en andere lichaamsfuncties beïnvloeden. Ons lichaam verwerkt bijvoorbeeld suiker als we wakker zijn en verwerkt ‘s nachts vet als we slapen. De dingen die het biologische ritme verstoren, zoals een jetlag, nachtdienst of middernachtsnack eten, maken je vatbaarder voor glucose-intolerantie, leververvetting, hoge bloeddruk en vele andere gezondheidsproblemen.

Degenen die TRF behouden in overeenstemming met hun biologische ritme, zijn beter bestand tegen metabole ziekten en kanker, voornamelijk vanwege veranderingen in de samenstelling van de darmflora en metabole routes:

  • IF leidt tot een toename van de diversiteit van de darmflora en een hoger percentage nuttige bacteriën, zoals bacteriën in de volgorde Clostridium en Lactobacillus.
  • Bacteriën geven bijproducten van de fermentatie af, zoals lactase en acetaat, die respectievelijk de spiermassa en het vetmetabolisme verhogen.
  • De darmflora reguleert het metabolisme van glucose en lipiden in de lever, waardoor oxidatieve stress en ontstekingen worden verminderd.

Over het algemeen heeft IF een diepgaande invloed op de overvloed en diversiteit van het darmkanaal en de efficiëntie ervan bij het onderhouden en herstellen van het menselijke ecosysteem.

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat de invloed is van Intermittent Fasting op de darmen. Een goed dieet de basis voor succesvol gewichtsverlies. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een goed trainingsschema. Wil je gaan voor een gespierd lichaam en laag vetpercentage? Dan is het Droog Trainen Protocol ideaal voor jou! Met behulp van het Droog Trainen Protocol kun je binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam (​zonder jojo effect!)

Klik hier om meer informatie te lezen over het Droog Trainen Protocol. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

intermittent fasting ervaringen

Previous Post

Wat is Intermittent Fasting + Mijn Ervaring

Next Post

Minder snoepen? Volg deze tips!

minder snoepen