De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Is het keto dieet gevaarlijk?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 3 min.


Het keto dieet is niet gevaarlijk voor gezonde mensen. Mensen die het ketogeen dieet als gevaarlijk beschouwen hebben niet voldoende kennis over hoe een koolhydraatarm dieet werkt. Het keto dieet kan volgens deze personen gevaarlijk zijn voor mensen met diabetes. Dit heeft te maken met dat het lichaam niet voldoende insuline produceert bij deze personen. Uit onderzoek blijkt echter dat het ketogeen dieet de insulinegevoeligheid tot 75 procent kan verbeteren. Sommige mensen met de conditie kunnen zelfs met medicatie stoppen. Maar dit geldt niet voor alle diabetici, en het dieet is geen oplossing voor diabetes.

Ketoacidose, ketose en de vetten in het ketogeen dieet zijn de voornaamste kritieken. Als er wordt gevraagd of ketose veilig is, dan zijn er mensen die je vertellen dat het heel gevaarlijk is. Dat is niet het geval en ketose wordt in deze gevallen waarschijnlijk verward met ketoacidose. Dit is echter heel wat anders. Het fenomeen ketose is een natuurlijke metabolische staat van het lichaam terwijl ketoacidose een conditie is dat niet te licht genomen mag worden.

In ketose

Ketose is een andere metabolische staat dan wat het lichaam gewend is. Het lichaam gebruikt normaal glucose voor energie en dit verandert tijdens ketose naar vetten. Er zijn personen die hier niet mee kunnen omgaan. Met name in het begin van het ketogeen dieet kunnen bijwerkingen optreden zoals vermoeidheid en een afwezig gevoel. Bij gezonde personen zijn er geen blijvende problemen voor de gezondheid.

Ketoacidose

Het dieet wordt door sommigen als gevaarlijk bestempeld doordat er vaak de connectie wordt gelegd met ketoacidose. Dit is een gevaarlijke toestand van het lichaam waarbij de zuurgraad van het bloed te hoog is. Er bevinden zich dan te veel ketonen in het bloed. Ketoacidose komt echter alleen voor bij diabetici. Doordat er niet voldoende insuline wordt geproduceerd worden de ketonen niet gereguleerd.

Soorten vetten

De meeste mensen denken dat verreweg alle vetten slecht zijn. Dat is ons jarenlang ingeprent door de media. Een dieet waarbij meer dan 80% uit vetten bestaat komt dan heel vreemd over op deze mensen. Hoe kunnen er zoveel vetten gegeten worden terwijl vetten zo slecht zijn? Dat is tegenstrijdig met wat iedereen is aangeleerd. Er zijn onderzoeken gedaan naar de vetten in het keto-dieet. In een onderzoek van het John Hopkins Medical School wordt aangetoond dat het keto-dieet beter is voor de gezondheid dan een standaard dieet met veel koolhydraten. De vetten die gegeten worden tijdens het keto-dieet worden gebruikt voor energie en niet direct opgeslagen op het lichaam als vetten.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen dat een keto dieet niet gevaarlijk is voor gezonde personen. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

gebakken ei

Previous Post

Waarom zijn eiwitten belangrijk bij het afvallen?

Next Post

Welk type intermittent fasting past het beste bij mij?

intermittent fasting