De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Kan ik uit eten gaan bij een keto dieet?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Uit eten gaan: je hebt iets te vieren of je doet het gewoon omdat het af en toe eens lekker is. Je hoeft zelf niet te koken en je kunt ook eens wat nieuws proberen. Maar, hoe kun je uit eten gaan als je een keto-dieet volgt? Niet alles past natuurlijk binnen het eetpatroon. Deze tips helpen je op weg!

1. Check vooraf de menukaart

Een van de belangrijkste tips die we je mee willen geven is het vooraf doornemen van de menukaart. Dit deed ik voor keto eigenlijk ook al wel, puur om zo het juiste restaurant te kiezen met het lekkerste menu. Dit geef je een goed kijkje in de keuken. Staan er alleen maar pasta’s en pizza’s op de menukaart? Dan kan het verrekte lastig worden. Waarschijnlijk ben je dan beter af door een keuze te maken voor het volgende restaurant op de lijst!

2. Geef je dieetwensen door

Waar je bij allergieën vooraf dit doorgeeft aan de bediende/kok, kan dit uiteraard ook met een dieetwens! Vraag bijvoorbeeld om de croutons uit de salade te laten of om de portie friet te vervangen door wat extra groenten. Vrijwel geen enkel restaurant zal hier moeilijk om doen!

3. Pas op met dressings/sauzen

Wat vaak een valkuil kan zijn, zijn de dressings en de sauzen. In de keuken wordt uiteraard hard gewerkt om de gerechten zo lekker mogelijk op tafel te krijgen en hier worden nou eenmaal vaak sauzen of dressings voor gebruikt. Vertrouw je het niet? Vraag dan of ze deze ernaast (in een schaaltje) kunnen doen. Zo bepaal je zelf óf je het erop doet én zo ja hoe veel je erop doet.

4. Vervang de bijgerechten

Net al even kort benoemd: een hele makkelijke manier om op koolhydraten te besparen is het vervangen van de bijgerechten door een wat extra groentes. Soms staan deze standaard als optie bij de bijgerechten, soms moet je het even vragen. Laat de frietjes, gebakken aardappeltjes en rijst staan, bij sommige restaurants hebben ze zelfs groentefrietjes als alternatief!

5. Voeg vetten toe

Heb je bijvoorbeeld een salade waar alleen wat kip in zit? Dan ben je waarschijnlijk nog op zoek naar wat extra vetten. Vraag bijvoorbeeld om wat olijfolie ipv dressing of vraag of ze wat avocado toe kunnen voegen.

Keukens waar je al snel goed zit

De ene keuken past beter binnen een ketogeen dieet dan de ander. Zo zit je met een stuk vlees of vis in combinatie met wat groenten al snel goed. De makkelijkste zijn:

  • Vlees/grill/steak restaurants (Braziliaans, Argentijns etc.)
  • Grieks
  • Visrestaurants
  • Tapa’s
  • Grieks
  • Wok

Keto uit eten gaan is helemaal niet moeilijk!

Ketogeen uit eten gaan hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Check vooraf de menukaart of geef indien nodig aan dat je een dieetwens hebt, ze helpen je graag! In vrijwel ieder restaurant vind je een stuk vlees/vis/kip met eventueel wat groenten terug op de menukaart!

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen hoe je het beste uit eten kunt gaan met een keto dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

cheat-meal

Previous Post

Kan ik “cheat-meals” eten bij een keto dieet?

Next Post

Hoe begin ik met Intermittent Fasting? Een stappenplan

intermittent fasting