De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Wat is ketogenese?

Ketogenese is het proces waarbij ketonlichamen worden geproduceerd uit vetzuren en de ketogene aminozuren: Leucine en Lysine.

Het proces vindt plaats wanneer het lichaam alle koolhydraatbronnen heeft verbruikt (voedsel en opgeslagen glycogeen).

Dit komt voor als je aan het vasten bent of wanneer je het ketogeen dieet volgt. Het proces vindt plaats in de mitochondriën van de lever.

Het ketonlichaam dat door ketogenese wordt geproduceerd heet acetoacetaat (of acetoazijnzuur). Waarna dit ketonlichaam verder verwerkt tot aceton en β-Hydroxybutyraat.

Insuline en glucagon spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van ketogenese. Insuline remt het proces van ketogenese, terwijl glucagon dit proces juist stimuleert.

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen?

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: ‘Wat is ketogenese?’. Het keto-dieet vormt de basis voor succesvol gewichtsverlies. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een goed trainingsschema. Wil je gaan voor een gespierd lichaam en laag vetpercentage? Dan is het Droog Trainen Protocol ideaal voor jou! Met behulp van het Droog Trainen Protocol kun je binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam (​zonder jojo effect!)

Klik hier om meer informatie te lezen over het Droog Trainen Protocol. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!