De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Keto dieet helpt griepvirus te bestrijden

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Uit een onderzoek bij muizen is gebleken dat als ze voeding kregen wat koolhydraatarm en vetrijk is en in ketose raken (dus ketonen aanmaken), dat ze beter zijn beschermd tegen griep. Ketonen activeren in het immuunsysteem de gamma-delta T-cellen. Hierdoor wordt de slijmproductie in de luchtwegen verhoogd waardoor het griepvirus Influenza-A beter gevangen kan worden. Influenza-A is het gewone griepvirus waarbij het slijmvlies in de luchtwegen ontstoken raakt en je symptomen krijgt als keelpijn, hoesten, rillingen, koorts, hoofdpijn en spierpijn. Zoals het er nu naar uitziet is de kans om griep te krijgen lager maar is ook de overlevingskans hoger. Ter vergelijking, een koolhydraatrijk dieet had niet hetzelfde effect. Kortom, het keto dieet helpt het griepvirus te bestrijden.

Hoe zit dat precies?

Voor de mensen die willen weten hoe het precies zit: Het ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB) is naast een energiemolecuul ook een signaleringsmetaboliet. BHB wordt aangemaakt wanneer er in het lichaam nauwelijks nog glucose uit de koolhydraatverbranding voorradig is. De stofwisseling schakelt dan over naar vetverbranding waarbij ketonen worden geproduceerd. Je bent dan in ketose.
Na een paar weken in ketose te zijn went het lichaam aan de ketonen. Dan kunnen ze ook worden ingezet voor andere doeleinden naast dienen als brandstof. BHB kan als signaalstof ook immuuncellen activeren om zo meer bescherming te bieden tegen ziekteverwekkers. Onderzoeken geven aan dat er nog meer lichaamsprocessen gunstig beïnvloed kunnen worden door BHB.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen hoe je het keto dieet kunt inzetten in de strijd tegen het griepvirus. Volgens vele wetenschappelijke studies zijn keto en het carnivoor-dieet dé manieren om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is keto-ad-onder-artikel.png
Keto-dieet verhoogt testosteron

Previous Post

Méér Testosteron met het Keto dieet

Next Post

Zoetstoffen, welke soorten zijn er?

soorten zoetstoffen