De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Keto dieet: Wat mag je niet eten?

  • Door: Chris
  • Datum: september 3, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Bij het keto dieet eet je doorgaans wel wat koolhydraten. De limiet ligt ruwweg bij de 20 gram (netto) koolhydraten per dag. Bepaalde koolhydraten eet je dus wel. Dit zijn hoofdzakelijk groentes en bepaalde soorten fruit. We beantwoorden deze belangrijke vraag over het Keto dieet: Wat mag je niet eten?

Suikers

Het ligt voor de hand: suiker is een absolute no go bij het keto dieet. Probeer daarom vruchtensappen, sportdrankjes en veel smoothies – alleen zelfgemaakte zijn een goede optie – te vermijden. Zoetigheden zoals koek, snoep, chocolade, cake maar ook bijvoorbeeld cornflakes en havermout passen niet in de keto leefstijl.

Lees als je boodschappen doet altijd aandachtig de etiketten. Vooral in soepen, sauzen en dressings zitten vaak verborgen suikers. Sommige suikers worden als gezond bestempeld, maar niets is minder waar. Terwijl je best goede eigenschappen kunt verbinden aan honing en agavesiroop, zitten deze toch boordevol suikers zoals fructose. Zoetstoffen zoals stevia of suikeralcoholen lijken een goede vervanger, maar gebruik dit wel met mate. 

Fruit

Fruit is ontzettend lekker, maar minder natuurlijk dan je denkt. Door het kweken is fruit steeds zoeter geworden. Fruit bevat meer fructose en minder vezels dan de oorspronkelijke vorm. Ook is fruit van origine seizoensgebonden. Echter vandaag de dag verkrijgen we het hele jaar aardbeien. Met mate kun je bepaalde soorten fruit eten bij het keto dieet. Kijk dan naar de varianten die relatief weinig suiker bevatten, zoals aardbeien, blauwe bessen, aalbessen en bramen.

Zetmeelproducten

Er zijn heel veel zetmeelrijke producten die je niet mag eten bij het keto dieet:

  • (Volkoren) brood, pasta, rijst, crackers, rijstwafels etc.
  • Aardappel, zoete aardappel, pompoen, wortel
  • Friet en chips
  • Muesli, havermoutpap

Let ook op met bepaalde bonen, linzen en kikkererwten. Deze bevatten veel koolhydraten, maar je kunt ze met mate consumeren.

Bier

Bier kun je natuurlijk niet eten, maar we plaatsen hem toch in het rijtje van wat je niet mag drinken en eten in het keto dieet. Dit is de lastigste optie voor Jim. Maar allemaal zeggen we wel eens dat een biertje eigenlijk 2 bruine boterhammen zijn. Bier smaakt lekker, maar – helaas – passen de meeste varianten niet in het ketogeen dieet. Bepaalde dranken zoals wijn en sterke drank kun je met mate consumeren. Alleen de hele lichte bieren hebben – bij kleine hoeveelheden – geen effect op je ketose. Vooral de alcoholvrije bieren en radlers bevatten de meeste suikers en/of koolhydraten.

Margarine en halvarine

Zoals we wel vaker zeggen is roomboter een perfecte keuze in de keto leefstijl. Laat de lichtere varianten zoals margarine en halvarine liever in de schappen van de supermarkt liggen. In deze boters zitten veel omega-6 vetzuren die ontstekingen in het lichaam kunnen veroorzaken. Ook zijn margarine en halvarine sterk bewerkt, ze zitten vol met hulpstoffen. Roomboter bestaat volledig uit volle melk!

Let ook op deze producten

Het keto dieet en koolhydraatarm eten worden steeds populairder. Sommige bedrijven spelen hierop in met advertenties op de verpakking. Let hierop: ‘low carb’ pasta, brood, crackers en snacks zijn vaak te mooi om waar te zijn. 

Soms wordt er gesjoemeld op de verpakking en worden bepaalde koolhydraten niet meegenomen. Of het zijn hele kleine porties – zoals een half koekje of een blokje chocolade. De kans is groot dat je het niet bij een portie houdt en al snel over het limiet van koolhydraten heen komt. Lees dus goed de verpakking. Het kan ook zijn dat deze producten vol zitten met zoetstoffen. Terwijl deze zoetstoffen wel officieel keto-proof zijn, kan het consumeren leiden tot een opgeblazen gevoel of andere vervelende bijkomstigheden zoals diarree.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat je niet mag eten bij een keto dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen, bovendien heeft het volgen van een keto-dieet nog talloze andere gezondheidsvoordelen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Intermittent Fasting en kanker

Previous Post

Intermittent Fasting en kanker: Kan het helpen?

Next Post

Welk type melk is het gezondst?

welke melk