De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Keto ontbijt: 5 Ideeën voor jouw low-carb ontbijt

  • Door: Chris
  • Datum: september 26, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Tijdens het keto dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten en veel meer vetten. Dan komt je lichaam in ketose en dit is goed voor de vetverbranding. Een goed ontbijt vinden kan best lastig zijn, vooral omdat er in veel ontbijtproducten koolhydraten te vinden zijn. Met deze ideeën voor een keto dieet ontbijt hoef je hier niet meer over na te denken.

Wat is het keto dieet?

Het keto dieet is een strenge vorm van het low-carb dieet. Je eet zo min mogelijk koolhydraten met een maximum van 40 tot 50 gram koolhydraten per dag. Het dieet wordt vooral gevolgd om wat gewicht te verliezen en om spieren op te bouwen. Koolhydraten leveren energie aan het lichaam. Dit wordt vervolgens afgebroken tot glucose, wat terechtkomt in het bloed. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel. Te veel glucose kan worden omgezet in vetreserves. Daarom wordt de hoeveelheid koolhydraten tijdens het keto dieet tot een minimum beperkt.

Bij het sterk beperken van het aantal koolhydraten zal je dus weinig glucose in het lichaam hebben. Wanneer je net start met het keto dieet zal je lichaam eerst de glycogeenvoorraad in de lever aanspreken. Doordat je bijna geen koolhydraten meer eet wordt deze voorraad niet aangevuld en gaat het lichaam op zoek naar een vervangende brandstof. Hiervoor gaat het lichaam over op vetzuurverbranding. Hierbij ontstaan er ketonen. Het lichaam gebruikt in plaats van glucose dan deze ketonen als brandstof. Hierdoor wordt het bloed zuurder en raakt het lichaam in ketose.

Keto ontbijt ideeën

Een keto dieet ontbijt bevat dus weinig koolhydraten. Bij het keto dieet is het belangrijk om de koolhydraten te vervangen met meer eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je geen last krijgt van een hongergevoel en dat spiermassa behouden blijft. Daarom zitten er in deze ontbijt ideeën lekker veel eiwitten.

Veel eieren

Als je het keto dieet volgt zal je heel veel eieren eten. Eieren passen namelijk goed in het dieet en bevatten de benodigde voedingsstoffen. Toch is het verstandig om ook weer niet té veel eieren te eten. Het eigeel is namelijk erg vet en kan de cholesterol verhogen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het eiwit te eten.

Eiwitrijke en groene smoothies

Smoothies zijn ideaal tijdens het keto dieet. Je kunt ze namelijk precies maken zoals jij ze wilt. Je kunt voor een goede smoothie het beste koolhydraatarme groenten gebruiken. Spinazie en avocado zijn hiervoor perfect. Voor de extra eiwitten wordt vaak eiwitpoeder gebruikt.

Low-carb brood en crackers

Je zou denken dat brood en crackers echt niet in het keto dieet passen, maar bij keto brood en crackers is het aantal koolhydraten zo beperkt dat het gewoon binnen het dieet past. Hierdoor kan je veel van je favoriete gerechten gewoon blijven eten zonder dat je veel koolhydraten binnenkrijgt.

Griekse yoghurt of kwark

Griekse yoghurt en kwark zitten vol met eiwitten en bevat maar weinig koolhydraten. Hierdoor is het een heerlijk keto dieet ontbijt. De yoghurt kan je combineren met noten en zaden. Kijk wel uit wanneer je graag fruit in je yoghurt wilt. Deze bevatten namelijk erg veel suikers en zijn dus niet allemaal geschikt. Bekijk goed of het fruitstuk niet te veel koolhydraten bevat voor je het eet. Het is namelijk zonde als je op het begin van de dag al op je dagelijks limiet van koolhydraten zit.

Ontbijt muffins

Een ander lekker keto dieet ontbijt zijn ontbijt muffins. Je kunt ze zowel hartig als zoet maken. Hartige ontbijt muffins maak je vaak van eieren, groenten en kaas. Zoete ontbijtmuffins maak je met koolhydraatarme meel, specerijen en koolhydraatarm fruit. Beide ontbijt muffins zijn hartstikke lekker en een goed begin van je dag.

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen?

In dit artikel heb je ontbijttips kunnen lezen voor een keto ontbijt. Een goed dieet vormt de basis voor succesvol gewichtsverlies. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een goed trainingsschema. Wil je gaan voor een gespierd lichaam en laag vetpercentage? Dan is het Droog Trainen Protocol ideaal voor jou! Met behulp van het Droog Trainen Protocol kun je binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam (​zonder jojo effect!)

Klik hier om meer informatie te lezen over het Droog Trainen Protocol. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

yoga oefeningen

Previous Post

Yoga oefeningen om op natuurlijke wijze af te vallen

Next Post

Hoe 20 kg afvallen: Alle tips die je nodig hebt

hoe 20 kg afvallen