De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Mag ik zwarte koffie drinken tijdens Intermittent Fasting?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Er zijn een paar dingen in het leven waar we niet zonder kunnen. Eten is duidelijk een van die dingen, maar koffie volgt snel op de tweede plaats. Intermittent fasting, ofwel periodiek vasten, kan je helpen bij het afvallen, maar heeft ook als uitgangspunt dat je een groot deel van de dag niet ‘mag’ eten. Mag je tijdens het deel van de dag dat je aan Intermittent Fasting doet wel zwarte koffie drinken of is de wereld dan echt de hel op aarde?

Kun je koffie drinken tijdens het vasten?

Goed nieuws! *Doet vreugdedansje* Je mag koffie drinken in de ochtend! Maar… *Stopt met het vreugdedansje* ‘Je koffie mag dan geen calorieën bevatten,’ zegt Abbey Sharp, diëtiste en blogger van Abbey’s Kitchen. Dat betekent dus dat je je koffie zwart moet drinken. ‘Je kunt geen suiker of zuivel toevoegen, want daar zitten calorieën, vetten en suikers in waardoor het niet ‘vast-proof’ is,’ zegt Sharp. (FYI: drinkbare calorieën tellen tijdens het vasten helaas ook).

Als je zwarte koffie niet door je keel kunt krijgen (want laten we eerlijk zijn, niet iedereen is fan), kunnen zoetstoffen, zoals Stevia, helpen. ‘Zoetstoffen mag je namelijk wel binnenkrijgen tijdens het vasten, omdat ze geen invloed hebben op het insuline- of bloedsuikergehalte,’ zegt Sharp.

Is het ook gezond?

Dus, koffieliefhebbers kunnen officieel opgelucht ademhalen, maar er is wel iets dat je in je achterhoofd moet houden. ‘Koffie op een lege maag kan je darmen irriteren en symptomen van maagzuur of van het prikkelbare darmsyndroom verergeren,’ zegt Sharp. Erger nog: ‘Koffie op een lege maag drinken kan het gevoel van angst en paniek versterken, omdat de koffie sneller opgenomen wordt,’ zegt ze. ‘Dit is gelukkig slechts een mogelijkheid, geen feit, omdat koffie op iedereen een ander effect heeft.’

Lust je geen koffie?

Ben je geen koffiedrinker? Geen zorgen. Je hoeft niet alleen maar water te drinken als je aan intermittent fasting doet. ‘Alle calorievrije dranken, zoals Spa rood en zwarte thee, kun je prima drinken als je aan het vasten bent,’ zegt Sharp.

Conclusie

Je kan dus prima genieten van een lekker bakkie pleur in de ochtend, zolang er maar geen calorieën inzitten. Bye, bye ochtendhumeur!

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen?

In dit artikel heb je gelezen of je zwarte koffie mag drinken tijdens intermittent fasting. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van Intermittent Fasting dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is een goed trainingsschema. Wil je gaan voor een gespierd lichaam en laag vetpercentage? Dan is het Droog Trainen Protocol ideaal voor jou! Met behulp van het Droog Trainen Protocol kun je binnen 8 tot 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​een strakker, sterker en gespierder lichaam (​zonder jojo effect!)

Klik hier om meer informatie te lezen over het Droog Trainen Protocol. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

intermitterend vasten

Previous Post

13 tips voor als je begint met Intermittent Fasting

Next Post

Het Carnivoor Keto dieet

carnivoor dieet