De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Wat zijn keto vetbommen en hoe gezond zijn ze?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 3 min.

Hardlopers grijpen al snel naar koolhydraten als brandstof voor het lopen. Maar ze vergeten vaak dat ook gezonde vetten een goede bron van energie kunnen zijn, zeker als het aankomt op duurloopjes. Op het moment dat je, laten we zeggen na 2 uur hardlopen, door je koolhydraatvoorraad heen bent (glycogeen), schakelt je lichaam over op vetverbranding. Kortom: Je hebt gezonde vetten nodig om verder te lopen. Keto vetbommen zijn een ideale manier om meer vetten binnen te krijgen. Wat zijn keto vetbommen en hoe gezond zijn ze?

Keto en Ketogeen

Sommige hardlopers trainen al met een dieet dat low-carb (weinig koolhydraten heeft) en high-fat (hoog in vetten) is. Het Keto dieet of Ketogeen dieet. De reden: het lichaam trainen efficiënter om te gaan met het verbranden van vetten. Nog even over wat het Keto dieet is: Het Keto-dieet beperkt koolhydraten tot slechts vijf procent van jouw dagelijkse caloriebehoefte, daarnaast bestaat ongeveer 75 procent van je calorie-inname uit vet en 20 procent uit eiwitten. Je lichaam gaat dan in ketose, een staat waarin het meer vet verbrandt. ‘Omdat je lichaam op vet kan vertrouwen als brandstof in plaats van op koolhydraten, blijf je langer hoog in energie, zonder dat je dingen nodig hebt zoals gelletjes of winegums (je lichaam kan namelijk energie uit lichaamsvet halen)’, aldus Samantha Presicci, een geregistreerde diëtist bij Snap Kitchen en een gecertificeerde personal trainer.

Dit zijn vetbommen

Maar aangezien het lastig is een grote hoeveelheid vet in 1x te eten, is er nu een nieuwe snack in opkomst: Vetbommetjes of ook wel Fat Bombs. Kleine ronde snacks die gemaakt zijn van ingrediënten die rijk zijn aan vetten zoals kokosolie en volle zuivelproducten. ‘Vetbommetjes staan erom bekend dat ze voor bijna 100% uit vet bestaan en zo min mogelijk koolhydraten en eiwitten bevatten’, legt Tara Garrison uit, NASM-certified personal trainer en keto diet specialist.

Fat Bombs zijn gezond

Nou klinkt een snack genaamd ‘Vetbommetje’ niet echt gezond, maar volgens Presicci is dat het dus wel in dit geval: ‘Gezonde vetten heb je nodig en zijn belangrijk voor alles van gewichtsverlies tot een gezonde hormoonhuishouding. Daarnaast zijn vetbommetjes ideaal als snel ontbijtje of een snack voor onderweg, omdat ze vaak niet alleen gezonde vetten bevatten, maar ook veel vezels door de nootjes en chia-zaden die erin zitten en daarom lang een verzadigd gevoel geven.

Gezonde vetten

Maar wat zijn voorbeelden van gezonde vetten als ingrediënt voor deze vetbommetjes? Goede vetten zijn: kokosolie, MCT-olie, grasgevoerde boter of ghee, notenpasta, cacaoboter, room, avocado- of avocado-olie, olijven of olijfolie, sesamzaad of sesamzaadolie, chiazaad, lijnzaad en walnoten ‘, zegt Garrison. ‘Vermijd de ‘gele oliën’, ook wel industriële zaadoliën genoemd, zoals koolzaadolie, sojaolie en plantaardige olie, waar giftige bijproducten in zitten en vermijd ook vetbommetjes op kaas-basis, die kunnen ontstekingen veroorzaken en de slechte variant van cholesterol verhogen.

Zoveel vetbommetjes maximaal per dag

Advies van Garrison is maximaal 1 tot 3 vetbommetjes per dag te eten. Vetbommetjes bevatten niet per se heel veel calorieen, ongeveer 100 tot 200 per stuk. Maar als je een beetje let op je gewicht is het wel belangrijk er niet te veel van te eten.

Voordat je los gaat met recepten op Pinterest, moet wel benoemd worden dat het niet is bewezen dat het Keto-dieet geschikt is voor hardlopers. Dus ben je hard op weg om een nieuw PR te halen, blijf dan vooral doen en eten wat je gewend bent. Bewaar een vetbommetje als een variatie op je tussendoortje of dessert.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen wat keto vetbommen zijn. Keto vetbommen vormen een belangrijk deel van het keto-dieet, en kunnen jou helpen om méér succes te verkrijgen bij het afvallen. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

intermittent-fasting

Previous Post

Hoe kan ik Intermittent Fasting volhouden? 3 tips

Next Post

Calorieën tellen: Waarom het niet werkt

Calorieën tellen