De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Welk type eieren kun je het beste kopen?

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 2 min.

Het schap met eieren in de supermarkt maakt het ons niet altijd makkelijk. De keuze is reuze en brengt ons keer op keer weer in dubio welk ei er mee naar huis gaat. Want, wat houden al die codes en sterren eigenlijk in? En wanneer heeft de kip die het ei heeft gelegd nou écht een goed leven gehad? Erachter komen welk type eieren je het beste kunt kopen is zo makkelijk nog niet. Dus doken we de wereld van de eieren eens in.

Bekijk de doos

Allereerst is het handig om te letten op de rode code die elk ei op de schaal heeft staan. Het eerste cijfer van deze code zegt namelijk iets over de manier waarop de kip gehouden wordt. Dit cijfer bestaat uit een nul, één, twee of drie. En hoe lager het cijfer, hoe beter leven het dier heeft.

Codering

Begint de code met het cijfer drie? Dan heb je te maken met een ei gelegd door een legbatterijkip, of een kip met vergelijkbare leefomstandigheden. Als de code begint met een twee, heb je te maken met een scharrelei. Eieren gelegd door kippen die – anders dan je waarschijnlijk verwacht – óók leven in krappe hokken.

Eieren van vrijeuitloophennen hebben een code die begint met een één. Deze kippen mogelijk wél naar buiten. De kippen die biologische eieren leggen hebben het allerbeste leven. Zij hebben binnen voldoende ruimte en kunnen ook nog naar buiten, als ze willen.

Beter leven?

Ook kun je kijken naar het Beter Leven keurmerk dat op de verpakking staat. Dit keurmerk let, net zoals de code op de schaal, op de huisvesting van de kip. Maar ook op de voeding, de gezondheid, de manier van vangen, de transport en manier waarop het dier uiteindelijk geslacht wordt. Het keurmerk bestaat uit één, twee of drie sterren. En net als bij restaurants geldt: hoe meer sterren, hoe beter.

Beste ei van stal

Qua voedingsstoffen maakt het niet uit welk ei je kiest. Of het nou een bio-ei, maïsei, meergranenei, grasei of omega 3-ei is. Want hoewel de samenstelling wel verschillend kan zijn, zijn de gezondheidsvoordelen precies hetzelfde, als we het Voedingscentrum mogen geloven.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen welk type eieren je het beste kunt kopen. Eieren vormen een belangrijk deel van een gezonde voeding én van een keto-dieet. Volgens vele wetenschappelijke studies is keto dé nummer 1 manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

man met telefoon en boodschappenkarretje

Previous Post

Boodschappenlijst: Wat moet ik kopen voor het keto dieet?

Next Post

Mag je Cola Zero drinken tijdens Intermittent Fasting?

flesje cola zero