De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Yoga oefeningen om op natuurlijke wijze af te vallen

  • Door: Chris
  • Datum: november 9, 2021
  • Leestijd: 4 min.

Ben je op zoek naar een goede manier om op natuurlijke wijze af te vallen? Yoga oefeningen zijn dé oplossing om controle over je lichaam terug te krijgen en gewicht te verliezen.

Ben je op zoek naar een manier om op natuurlijke wijze af te vallen? Wil je manieren ontdekken die ervoor zorgen dat je lichaam zich ontspant zodat jij goed in je vel zit?

Lees snel verder als je bovenstaande vragen met een ‘ja’ hebt beantwoord. Yoga is dé oplossing om controle over je lichaam te krijgen en af te vallen. Bij velen helpen diëten, pillen, drankjes en andere manieren niet om van die overtollige kilo’s af te komen. Het wordt in de meeste gevallen alleen maar erger omdat je terug valt in je oude patroon.

Gezonder worden met Yoga oefeningen

Om gezond te worden is het belangrijk om de focus niet op gewichtsverlies te leggen maar op het herstellen van je lichaam op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Je gevoel over jezelf verandert waardoor je een gelukkiger mens bent. Door de stress te verwijderen uit je lichaam begin je vanzelf af te vallen, mits je gezonde keuzes maakt met voeding en meer gaat bewegen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je focus ‘even’ te verleggen, maar yoga is the key in dit verhaal. Yoga brengt je lichaam en geest in balans door het aannemen van bepaalde houdingen en je te focussen op je ademhaling. Ideaal om het stressniveau drastisch te verlagen en weer van jezelf te gaan houden. Onderschat niet hoeveel invloed een happy feeling invloed heeft op je lichaam.

Yoga helpt je te ontspannen waardoor je goed in je vel zit. De oefeningen zijn zo ingedeeld dat je zowel fysiek als geestelijk wordt uitgedaagd. Je wordt bewust van je lichaam, flexibeler en de balans wordt hersteld zodat de energie beter door je lichaam gaat stromen. Uiteindelijk gaat je lichaam beter functioneren, waardoor je zou kunnen afvallen.

Hier volgen vier Yoga oefeningen voor gewichtsverlies.

YOGA POSE 1: CHILD’S POSE

Dit is een van de meest fijne houding voor diepe ontspanning. Kniel op de mat met je billen op je hielen, naar voren gebogen, zodat je borst wordt ondersteund door je benen en je voorhoofd op de mat rust. Je armen kunnen aan je zijde rusten, met de handpalmen naar boven. Rust hier en adem diep.

YOGA POSE 2: CAT AND COW

De cat en cow houding is een vloeiende beweging die de wervelkolom, het hart en de heupen zachtjes strekt. Deze asana wordt uitgevoerd op handen en knieën, je maakt je rug om de beurt hol en bol. Span je billen goed aan als je de rug bol maakt en duw je onderrug goed naar beneden als je de rug hol maakt. Houd even vast als je helemaal hol of bol bent en ga dan in een vloeiende beweging door. Adem in als je in de houding zit en adem uit als je wisselt van hol naar bol en andersom. Deze oefening is uitermate geschikt om het stressniveau te laten dalen.

YOGA POSE 3: FORWARD BEND

Deze voorwaartse buiging is een beweging waarin je tot rust komt en je het huidige moment accepteert. Je voert de oefening zittend uit me je benen gestrekt naar voren, je leunt rustig naar voren vanuit de heupen met je handen naar je tenen toe. Je probeert vervolgens je borst zoveel mogelijk richting je knieën te drukken. In het begin zal dit nog niet zo makkelijk gaan, maar hoe vaker je dit doet hoe verder je komt.

YOGA POSE 4: MOUNTAIN POSE

Deze asana doe je staand door je voeten op heupafstand te zetten en je lang te maken (je hoofd richting het plafond duwen). Houd je handen naast je met de binnenkant van de handen open naar buiten gericht. Adem rustig in en uit. Houd dit even vol (30 seconden tot een minuut en herhaal dit een aantal keer) en voel de energie door je lichaam stralen. Deze oefening is gericht op meditatie om de controle over je lichaam te voelen.

Deze zachte, maar krachtige bewegingen kunnen jouw leven veranderen. Yoga heeft een bizar (positief) effect op je lichaam, profiteer van deze voordelen door het zelf uit te proberen.

Ben je nog niet bekend met yoga en wil je graag meer oefenen, dan kun je altijd thuis starten. Als je de smaak te pakken hebt kun je naar de yoga studio gaan voor een yogales. Belangrijk is dat je tijd neemt en je focust op jezelf!

Onbeperkt online Yoga oefeningen?

In dit bericht heb je gelezen wat goede Yoga oefeningen zijn om mee af te vallen. Wil je meer Yoga oefeningen? Practice Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’. Voor maar 12,50 per maand kun je genieten van onbeperkte Yogalessen en cursussen!

Klik hier om meer informatie te lezen over Practice Happy with Yoga. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

dieet schema 10 kilo afvallen

Previous Post

Dieet schema 10 kilo afvallen: Val af in drie weken tijd

Next Post

Keto ontbijt: 5 Ideeën voor jouw low-carb ontbijt

keto ontbijt