De Nummer 1 in Keto en Intermittent Fasting

Zwangerschap en het keto dieet

  • Door: Chris
  • Datum: augustus 27, 2021
  • Leestijd: 4 min.

Hoera! Je bent zwanger en wij wensen je het allerbeste toe! Nu zul je je afvragen of zwangerschap en het keto-dieet samengaan. Als je overweegt een keto dieet te gaan volgen of dit al doet, heb ik goed nieuws voor je. Een gezonde ketogene levensstijl is veilig voor jou en de baby.

Maar… het doel van het eten van een gezond ketogeen dieet tijdens de zwangerschap is niet – en mag niet zijn – om af te vallen.

Eet dus een verscheidenheid aan voedingsmiddelen om tijdens elk trimester tijdens de zwangerschap voldoende voedingsstoffen te leveren voor zowel jou als je kind.

Zolang je voldoende calorieën eet om een gezond opgroeiende baby te ondersteunen, kun je keto eten.

Alle zwangere vrouwen (met of zonder zwangerschapsdiabetes en vrouwen met diabetes type 2) moeten weten dat in het algemeen urineketonen (weergegeven als roze tot paarse kleur op urinestrips) of bloedketonen in het bereik tussen 0,5 – 3 mmol / L aangeven dat je in ketose bent, dwz dat je vet gebruikt, geen koolhydraten, als je belangrijkste energiebron. Dit is niet gevaarlijk.

Ketoacidose

Wanneer urineketonen echter worden gekoppeld aan een ongecontroleerde hoge bloedsuikerspiegel, kan dit leiden tot ketoacidose. Als je risico loopt op ketoacidose en je hebt de onderstaande symptomen, ga dan onmiddellijk naar de eerste hulp, aangezien ketoacidose dodelijk kan zijn.

Ketose (veilige, verhoogde ketonwaarden als gevolg van koolhydraatreductie) en ketoacidose (gevaarlijk hoge ketonenwaarden treden op bij een tekort aan insuline) zijn twee verschillende dingen.

Veel voorkomende symptomen van ketoacidose zijn overmatige dorst, frequent urineren, misselijkheid en braken, buikpijn, verwardheid, kortademigheid).

Hormonen tijdens de zwangerschap neigen doorgaans naar hogere insulinespiegels (geen tekort aan insulinespiegels, zoals te zien is bij ketoacidose). Daarom zou de gevaarlijke ketoacidose geen probleem moeten zijn bij het volgen van een ketogeen dieet.

Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Toch keto eten?

Als je ervoor kiest om keto te eten tijdens de zwangerschap, weet dan dat je niet de enige bent. Artsen en zwangere vrouwen kunnen de veiligheid en werkzaamheid van het ketogene dieet tijdens de zwangerschap bevestigen.

De Amerikaanse Dr. Fox, vruchtbaarheidsspecialist bij het Jacksonville Center for Reproductive Medicine, en Dr. Robert Kiltz bevelen een ketogeen dieet aan al hun patiënten aan, niet alleen degenen met bloedsuikerspiegel- of onvruchtbaarheidsproblemen.

Er zijn honderden vrouwen “die tijdens de zwangerschap volledig ketotisch zijn geweest zonder enige ongewenste effecten. Het is volkomen veilig voor vrouwen om tijdens de zwangerschap een ketogeen dieet te volgen. Vrouwen in de oudheid waren zeker ketotisch tijdens de zwangerschap ”, zegt Dr. Fox.

Volgens Dr. Fox is een ketogeen dieet veilig tijdens de zwangerschap. En het kan ook helpen bij het verlichten van ochtendmisselijkheid en aan zwangerschap gerelateerde medische aandoeningen, zoals het verminderen van het aantal miskramen en het verlagen van het risico op pre-eclampsie en zwangerschapsdiabetes.

Dr. Fox gebruikt het ketogene dieet voor zijn patiënten omdat het dieet helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Hij gelooft dat vrouwen last hebben van misselijkheid / ochtendmisselijkheid als gevolg van hormoonveranderingen die hoge insulinespiegels en een lage bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Omdat de extra caloriebehoefte tijdens de zwangerschap minimaal is, is het belangrijk om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de baby. Deze voedingsstoffen zijn: docosahexaeenzuur (DHA), ijzer, jodium, calcium, foliumzuur en vitamine D).

Al deze voedingsstoffen zijn gemakkelijk te vinden in het eiwit- en plantaardig voedsel dat wordt gegeten tijdens een ketogeen dieet.

DEZE SPECIFIEKE KETO VOEDINGSMIDDELEN ZORGEN VOOR DE NODIGE BOUWSTOFFEN VOOR JE BABY

Met zo weinig extra calorieën om te eten tijdens je zwangerschap, lijkt het verstandig om de nodige voedingsstoffen toe te voegen die de baby nodig heeft.

Het is belangrijk om voedingsmiddelen te selecteren die deze voedingsstoffen bevatten.

DHA: vis (zalm, forel, sardines), zeewier en andere zeegroenten.

Walnoten, chia, lijnzaad en pompoenpitten bevatten omega-3, maar hun alfa-linoleenzuur (ALA) moet worden omgezet in DHA.

Deze groenten zijn goede bronnen van ALA: spruitjes, boerenkool, spinazie, broccoli en bloemkool.

IJzer: rood vlees, spirulina, lever, pistachenoten, spinazie, sardines, pure chocolade

Jodium: zeevruchten, zeewier, kwark, Griekse yoghurt, eigeel Calcium: sardines, zuivelproducten (kaas, yoghurt of kefir), boerenkool, okra, paksoi, amandelen, broccoli

Foliumzuur: spinazie, boerenkool, noten / zaden, avocado, asperges
Vitamine D: eigeel, levertraan, sardines, runderlever, wild gevangen zalm

Dus als je deze voedingsmiddelen niet eet, vervang dan de voedingsmiddelen die niet zo belangrijk zijn voor de baby (zetmeel en bewerkte of hoog-glycemische koolhydraten) door deze voedingsmiddelen om de groei en ontwikkeling van je baby te bevorderen.

Snel en makkelijk afvallen met de Keto Revolutie?

In dit artikel heb je gelezen wat de effecten zijn van het keto dieet tijdens de zwangerschap. Volgens vele wetenschappelijke studies is het volgen van het keto-dieet dé manier om snel en gezond af te kunnen vallen. In de Keto Revolutie kun je precies lezen hoe je jouw extra pondjes kunt verliezen en er af kunt houden door informatie, vele tips en heerlijke recepten.

Klik hier om meer informatie te lezen over de Keto Revolutie. Al meer dan 2000+ personen zijn je voorgegaan!

Calorieën tellen

Previous Post

Calorieën tellen: Waarom het niet werkt

Next Post

Intermittent Fasting in samenwerking met Keto

intermittent fasting en keto